Ringtraining

U wilt met uw hond naar een tentoonstelling, waar zij worden beoordeeld op exterieur.
Wekelijks geven wij ringtraining, daar leert u hoe u uw hond optimaal kunt showen!

Cursus informatie

Voor leden die op een hondententoonstelling hun hond willen laten beoordelen op exterieur wordt wekelijks ringtraining gegeven. Iedere combinatie komt op een avond twee maal aan de beurt.

Eigenaar en hond worden voorbereid op het “showen” door kennis te nemen van de gang van zaken op een tentoonstelling. Dat wil zeggen dat de hond netjes aan de lijn leert lopen, waarbij de begeleider het juiste tempo bepaalt, afhankelijk van het gangwerk van de hond. Ook moet hij leren stil te staan in een goede houding, zich te laten betasten en zijn gebit te laten tonen.

Als een keurmeester uw hond moet beoordelen heeft hij daarvoor maar enkele minuten. In die korte tijd dient u uit uw hond te halen wat er in zit en zijn goede kwaliteiten optimaal naar voren te laten komen.

Dat dit alles niet zonder een intensieve training is te bereiken is duidelijk. Tijdens onze training krijgt u advies hoe u dit kunt bereiken. Een enthousiaste positieve instelling van de begeleider is noodzakelijk. Uw hond moet het leuk vinden en uitgebreid geprezen worden als hij het goed doet.

Gladde vloer

Omdat bleek dat het voor enkele honden moeilijk was op de wat gladde vloer goed te kunnen lopen, is het lokaal van de ringtraining nu aangepast.

Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel heeft met ons meegedacht en ons matten ter beschikking gesteld.

Wij hopen dat dit voor veel eigenaren en honden een oplossing zal blijken te zijn. Vooral honden van de zwaardere rassen zullen hier veel baat bij vinden!

Wat u moet weten

  • U dient lid te zijn van KC ‘s-Hertogenbosch e.o.
  • Voor de ringtraining hoeft u zich niet in te schrijven.
  • Het lesgeld moet contant worden betaald tijdens de les.
  • Wij werken meestal met een 10-strippenkaart. Deze kost € 25,–.
  • Losse lessen, bijvoorbeeld om een paar keer te trainen vóór een tentoonstelling: kosten € 3,50 per les.
  • Op woensdag avond: 20.00 uur.
  • Locatie: Zaal 7 van Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ‘s-Hertogenbosch, bekijk de routebeschrijving.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Krans (via e-mail)  m.krans@kc-shertogenbosch.nl of tel. nr. 073 – 599 15 66).

Regels omtrent het tentoonstellen van honden


De Raad van Beheer heeft regels gesteld die van kracht zijn op hondententoonstellingen:

  • Het is verboden honden dusdanig te presenteren, dat zij door het gebruik van een strakke lijn belemmerd worden in het gangwerk en/of de ademhaling.
  • Keurmeesters zijn verplicht te letten op gezondheid – en welzijnsaspecten, zoals hoorbare ademhaling, oogirritaties, uitpuilende ogen, huidaandoeningen, gangwerk problemen, enz.
  • Verder zijn er een aantal rassen waarover na elke keuring een ras specifiek rapport moet worden geschreven.