Teckelrace

Dag van de Hond 2017

Zondag 21 mei 2017 wordt de landelijke Dag van de Hond gehouden en net als vorig jaar doen wij mee aan dit geweldige evenement!
poster dag van de hond

Thema dit jaar: Kind & Hond

Doel van de Dag van de Hond is het publiek, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden.
De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van de landelijke ‘Dag van de Hond’.

Kynologenclub ‘s-Hertogenbosch e.o.
De Diepte 20
5233 XR ‘s-Hertogenbosch (routebeschrijving)

TIJDACTIVITEIT
10.30 uurOpening ‘Dag van de Hond 2017’
Vanaf 11.00 uurVerkoop lotjes raadspelletjes (clubhuis en stand Dag van de Hond)
11.00 uurDemonstratie Werkhondengroep: speuren en apèl
12.00 uurDemonstratie Teckelrace, jonge Teckels
13.00 uurDemonstratie Teckelrace, overige Teckels
14.00 uurDemonstratie Werkhondengroep: apèl en pakwerk
14.45 uurGekostumeerde Kind-Hond show
15.30 uurWaterspelletjes: wedstrijd samen met baas/kind-hond
16.00 uurUitslag raadspelletjes, quiz en kleurwedstrijd
17.00 uurSLUITING

De toegang is gratis en opengesteld voor alle belangstellenden.

Gekostumeerde Kind-Hond Show

DogwalkDe bedoeling van deze show is dat uw kind verkleed gaat in een outfit die bij het land van afkomst of de aard van de hond past. Met elk ras is wel een leuke combinatie te verzinnen, alles mag en alles kan. Een voorbeeld: het kind gaat verkleed als een dompteur en de hond krijgt een bontkraag om zodat hij op een leeuw lijkt.

roodkapjeNog een voorbeeld: denk aan een sprookje uitbeelden, Roodkapje en de boze wolf.

De kinderen gaan om de beurt samen met hun hond hun creatie laten zien aan het publiek. Wanneer alle kinderen zijn geweest lopen ze nog een keer, twee aan twee. Daarna gaan de kinderen allemaal samen naast elkaar staan, zodat we ze allemaal nog een keer kunnen bekijken.  Dan kiest een samengestelde jury wie de beste is en wordt beloond met een mooie beker. De andere kinderen hebben allemaal de tweede plaats en krijgen een presentje en een versnapering voor de hond.

Kinderen tot 14 jaar kunnen zich hiervoor opgeven. Ouders/verzorgers dienen aanwezig te zijn!

Opgeven voor de show

U kunt uw kind opgeven voor deze Kind-Hond Show door een mail te sturen naar Wilma Faas (w.faas@kc-shertogenbosch.nl)met daarin de informatie over uw kind en hond:

Naam kind, leeftijd, jongen/meisje, telefoonnummer.
Naam hond, ras soort, leeftijd, reu/teef

Wat is er nog meer

• Er is ook een hindernisbaan met tunnel, wip, trapje, slalom enzovoort voor onze hondenvrienden.
  • Demonstratie honden trimmen.
  • De kinderen kunnen geschminkt worden.
  • Er is ook een kleurwedstrijd voor de kinderen
  • Er zijn diverse standjes.
  • Een springkussen voor de kinderen.
  • Een fotowedstrijd.
  • In het clubhuis zijn drankjes en belegde broodjes.

Verder kan iedereen meedoen aan de diverse raadspelletjes en een kennis quiz. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen.

Fotowedstrijd

cameraWie maakt de leukste, mooiste, gekste foto van dit evenement! Neem uw camera mee en schiet een ‘plaatje’ van een plaatje! De mooiste foto krijgt een prijs!

• Minimale grootte 1000 x 666, een goede kwaliteit, geen wazige foto’s!
  • We selecteren de ingezonden foto’s en de beste 15 worden op onze website geplaatst in een diavoorstelling.
  • De gewonnen foto komt groot op onze website en wordt ingelijst en opgehangen in het clubhuis.
  • De winnaar krijgt een mail met de uitnodiging om de prijs op te halen in ons clubhuis.
  • De foto’s kunt u sturen naar Wilma Faas (w.faas@kc-shertogenbosch.nl) met een kleine omschrijving van de foto.
SUCCES!

We hopen op mooi weer want het is een buitengebeuren!

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!