Het clubgebouw

De Kynologenclub heeft een clubhuis!

Op donderdag 1 oktober 2015 heeft het bestuur de koopovereenkomst getekend. Eindelijk heeft de Kynologenclub ’s-Hertogenbosch e.o. een eigen clubhuis!

Het trainingsveldUw vereniging heeft eindelijk de beschikking gekregen over een eigen clubhuis en huurt daarnaast een oefenterrein dat helemaal is omgeven door een degelijk hekwerk.
Geen angst meer voor en over weglopende of losrakende honden met alle mogelijke gevolgen van dien. Het clubhuis wordt gedeeld met een andere vereniging, de WHG (Werkhondengroep).

Het clubhuis is in tweeën gedeeld, een eigen deel voor de Werkhondengroep en een eigen deel voor onze Kynologenclub. Zij maken ook gebruik van het veld, dus het veld is bezet wanneer zij trainen.

Hoe was het voorheen

Sinds het midden van de vorige eeuw hebben wij onze gehoorzaamheidscursussen georganiseerd op verschillende locaties. Wij konden niet beschikken over een eigen veld en clubhuis en daarom hebben we noodgedwongen steeds genoegen moeten nemen met terreinen waarvoor we, ofwel toestemming kregen of waar we in meer of mindere mate gedoogd werden. Een groot nadeel hiervan was, dat het terrein niet beschikte over een schuilmogelijkheid en het ook niet mogelijk was van een toilet gebruik te maken of even een kopje koffie te drinken.

We hebben ons altijd aangepast en hoewel onze cursisten daarover nooit geklaagd hebben, kunnen we u nu vertellen dat daarin verandering gaat komen.

Materiaal en sponsoring

Materiaal voor het isolerenBuiten de koop van ons clubhuis komen er uiteraard nog andere kosten om ons onderkomen op te knappen. We hebben jarenlang  gespaard, en hoewel het overgrote deel van ons gespaarde geld is ontvreemd, durven wij het aan hiermee een ultieme wens in vervulling te laten gaan.

We hebben veel sponsoring gekregen en dat hebben we te danken aan onze ‘collectioneur’, hij heeft het voor elkaar gekregen dat verschillende bedrijven bouwmaterialen doneerden voor het opknappen van het clubhuis. Er is zelfs geld gedoneerd om materialen te kunnen kopen.

Wij zijn hen heel dankbaar dat zij dit voor onze club wilden doen!

Opknappen clubhuis

Drie weten meer dan een!Er is heel hard gewerkt om ons onderkomen te isoleren, af te timmeren, te schilderen enz. Onze penningmeester Rinus en nu ook tevens benoemd ‘beheerder van het clubhuis’, heeft ervoor gezorgd dat alle werkzaamheden goed zijn verlopen. Gelukkig heeft hij vanaf het begin dat er geklust werd hulp gekregen van een handige vrijwilliger, ‘de handyman’ met gouden handjes! Nog een fanatieke  vrijwilliger met ’twee linker handen’ (zijn woorden) heeft zich behoorlijk uitgeleefd in ‘het hondenhok’ (wederom zijn woorden). Een paar vrijwilligers  ‘de klusmannen’, hebben ook hun bijdrage geleverd.

BEDANKT MANNEN!

Veranderingen

Met ingang van de nieuwe cursussen, februari 2016, gaan we het nieuwe veld in gebruik gaan nemen. Dit geeft voor onze cursussen ingrijpende veranderingen.

 • We gaan trainen op dinsdagavond en zaterdagmorgen (zie cursusaanbod)
 • Er wordt zoveel mogelijk gekeken naar de voorkeur van de cursist
 • Als er te weinig aanmeldingen zijn voor de les van uw voorkeur dan wordt u bijtijds ingelicht.

We hopen op een grote opkomst, ondanks de veranderde lesdagen!

Enkele foto’s van het clubhuis en trainingsveld

7 reacties
 1. Llana Rommers
  Llana Rommers zegt:

  Geweldig! Wat een leuke foto’s. Wij hebben er heel veel zin in om te komen trainen op het nieuwe trainingsveld bij het nieuwe clubhuis, iedereen die heeft geholpen bij het mogelijk maken en opknappen van het clubhuis heel erg bedankt namens mij en Shih-tzu Perrito.

  Beantwoorden
 2. Hans van Oorschot
  Hans van Oorschot zegt:

  Eindelijk na jaren is het er toch van gekomen GEFELICITEERD!!!!!! en het ziet er prachtig uit en ik hoop dat jullie er heel veel plezier van zullen hebben!

  Groetjes oud lid Hans van Oorschot

  Beantwoorden
  • Wilma Faas
   Wilma Faas zegt:

   Je blijft hoe dan ook altijd betrokken bij de Kynologenclub!
   We zijn ook heel blij dat we eindelijk de cursisten meer kunnen bieden en dat zó het clubgevoel naar boven komt.

   Je komt toch zeker een keer kijken? De koffie staat klaar!

   Beantwoorden
   • Hans van Oorschot
    Hans van Oorschot zegt:

    Leuk om te lezen als oud lid nog welkom is en ja ik kom zeer zeker `n kop koffie drinken en jullie clubhuis van dichtbij te bewonderen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.