En nu is het clubhuis van KC 's-Hertogenbosch e.o. officieel geopend!

Feestelijke opening van ons clubhuis zeer geslaagd!

21 Mei 2016 was een stralende dag in meerdere opzichten.

We vierden de officiële en feestelijke opening van ons clubhuis en we konden deze viering tevens verbinden aan de landelijke ‘Dag van de Hond’.

Behalve de feestelijke aankleding van onze locatie met slingers van vlaggetjes was het ook het zonnige weer dat het geheel ondersteunde.

De officiële opening

Theo Verhagen aan het woordNa een inleidende toespraak van ons bestuurslid en beheerder van het clubhuis Rinus van der Zanden werd het woord gegeven aan de heer Theo Verhagen die namens de gemeente ‘s-Hertogenbosch aanwezig was. De plechtige handeling van het doorknippen van het lint deed deze samen met onze vicevoorzitter/secretaris Marianne Krans.

De fotografe die namens de Raad van Beheer en Dag van de Hond aanwezig was vereeuwigde dit moment maar heeft ook veel foto’s van de aanwezigen en de locatie gemaakt.

Ook het Brabants Dagblad was aanwezig met fotograaf en verslaggever. Zie hiervoor de gedrukte en de digitale versie van het Brabants Dagblad.

De dag werd opgeluisterd met diverse demonstraties, zoals de gehoorzaamheids training, ringtraining en kind / hond training.

Teckel race

StartHilarisch! Dat is het juiste woord voor de Teckel race, een demonstratie waar je bij moet zijn om te genieten hoe deze hondjes de kleine pootjes onder hun lijf liepen om aan de overkant te komen. Hoeveel lol de hondjes hebben, én vergeet niet de eigenaren. Winnen of niet, het maakte niet uit, het ging helemaal voor de fun! Voor de toeschouwers was het absoluut een genot om te zien hoe deze kleine rakkers snel naar de overkant liepen.

Hondenkeuring

Waarom is er alleen een Rashondenshow en geen Ras loze show? Dat was een kreet die we regelmatig te horen kregen. En dat is ook zo, de eigenaren van een ras loze ‘look a likes’, honden met een gebrek(je) enz. willen ook wel eens weten wat men van hun hond vindt!

Even voelen, ben ik goed genoegLeon Verheugt was aanwezig om voor deze dag de wens van deze mensen in te willigen.
Eerst waren de eigenaren van de ‘grote’ honden aan de beurt hun viervoeter voor te brengen (zo heet dat in show taal).

Dingo, de Duitse Herdershond (wit, met deze kleur wordt de hond gediskwalificeerd op shows), eigenaar  Regina Hoegee, heeft de beker gewonnen!
Daarna waren de kleine honden aan de beurt en Sofie (geen stamboom) de Dwerg Teckel, eigenaar Hettie v.d. Braak, is de beste geworden. Ook zij heeft een beker ontvangen. De overige deelnemers hebben allen een rozet gekregen als aandenken van deze dag.

Uitslagen quizzen, raadspelletjes en kleurwedstrijd

Raadspelletjes

  • Het gewicht van de honden kluiven was 1425 gram. Peter Joosen zat er met 1500 gram er het dichtste bij! Peter mag de prijs, de kluiven, in ontvangst nemen.
  • Het aantal koekjes in de wekfles was 256 stuks. Anton Luitens gokte op 240 stuks, zestien koekjes er naast, maar toch de winnaar!

Quiz Raad van Beheer

De winnaar was Geneviève Dujardin, ze had maar één foutje gemaakt!

Foto Quiz Kynologenclub

De beste speurder was Sander van Akkerveken, van de 20 vragen had hij er maar 3 fout!

Kleurwedstrijd

Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd. Unaniem hebben we besloten dat Bente uit Breda de mooiste kleurplaat heeft gemaakt!

Iedereen heeft de gewonnen  prijs in ontvangst mogen nemen! Gefeliciteerd allemaal!

Tot slot

Namens de ‘Dag van de Hond’ werden linnen tasjes met opdruk uitgereikt, gevuld met informatiemateriaal en diverse honden traktaties.

Met een blij en voldaan gevoel kon iedereen rond 17 uur huiswaarts keren.

Het bestuur dankt allen, vrijwilligers en deelnemers, die het mogelijk gemaakt hebben deze dag zo groots en succesvol te laten verlopen.

En dan nog de foto’s

 

 

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.