Honden in de winter

Honden in de winter

De winter is een heerlijke tijd om er met uw hond op uit te trekken: het is niet te warm en de omgeving vaak lekker rustig. Toch zijn er een paar zaken waar u op moet letten bij extreem winterweer.

Voetzooltjes insmeren met vaseline

Als er veel pekel gestrooid wordt is dit voor de hondenvoeten niet optimaal. Afspoelen en drogen na de wandeling kan voorkomen dat de hond aan zijn voeten gaat likken met schraalheid tussen de tenen tot gevolg.honden in de winter..

Laat de hond niet nat worden

Een natte hond heeft eerder kans om onderkoeld te raken. Houdt uw hond in beweging, dan houdt hij zich warm. Voor honden met een korte vacht kunt u eventueel een honden jas of dekje aanschaffen.

Let op ijs en sneeuw

Als er scherpe ijs delen op zijn pad liggen kan deze verwonding van de voetzolen veroorzaken. Deze verwondingen genezen echter erg snel en daar mag hij dan weer wel aan likken. Dat bevordert juist de genezing.

Bevroren sloten en plassen zijn voor honden taboe. Een hond weet niet waar en wanneer het ijs betrouwbaar is. Bovendien kan hij op het ijs een nare uitglijder maken en een bot breken. Voorkom problemen en houdt uw hond bij het ijs weg.

hond in sneeuwEen flink pak sneeuw is een feest voor de mens en de hond. Pas op dat de hond geen sneeuw (ballen) eet, daar kunnen de darmen van slag van raken met diarree als gevolg. Bij langharige honden kan de sneeuw zich ophopen in de vacht. Dat worden dan sneeuwklompjes en dit voelt ongemakkelijk aan. Overtollig haar bij de poten kunt wegknippen.

Mochten er toch nog klompjes sneeuw aan de vacht vast kleven, knijp ze dan stuk. Probeer ze nooit los te trekken!

Al met al, de winter is een mooi seizoen en als u met de voorgaande adviezen rekening houdt, zullen u en uw hond de winter met veel plezier doorkomen!

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *