Koninklijke onderscheiding voor onze Marianne Krans

 

“Onze moeder” van de Kynologenclub ‘s-Hertogenbosch e.o. heeft op 20 oktober 2019, tijdens onze jaarlijkse clubmatch, een welverdiende koninklijke onderscheiding gekregen!

Buiten dat zij erelid is van de club, heeft de Raad van Beheer haar ook in 2005 de Gouden Erespeld uitgereikt.

Zondag 20 oktober 2019 was een speciale dag voor mevrouw Marianne Krans uit Ammerzoden. Tijdens de jaarlijkse clubmatch van Kynologenclub ’s-Hertogenbosch e.o. werd zij verrast door locoburgemeester Jan-Hein de Vreede. Hij spelde na zijn speech bij mevrouw Krans een welverdiende koninklijke onderscheiding op. De aanwezige honden lieten zich tijdens het daarop volgende applaus goed horen. Met zijn allen begonnen ze aan een blafconcert dat door hun baasjes bijna niet stil te krijgen was.

“Mevrouw Krans, ik mag aan u zo dadelijk namens onze vorst, koning Willem Alexander, een koninklijke onderscheiding uitreiken”, begon locoburgemeester De Vreede zijn toespraak.

Normaal gesproken wordt een koninklijke onderscheiding op Koningsdag op het gemeentehuis uitgereikt. Voor tussentijdse uitreikingen moet er een hele goede reden zijn. In dit geval waren er zelfs redenen in overvloed.

Decennialange vrijwillige inzet

  • Mevrouw Krans is sinds 1959 lid van de club
  • 30 jaar geleden is zij als bestuurslid aangetreden
  • Naast het secretariaat vervult zij ook de taken van penningmeester en vicevoorzitter.
  • Zij is docent kynologische kennis 1
  • organiseert sinds 1989 de jaarlijkse clubmatch
  • en schrijft al tientallen jaren het clubblad dat in 2008 werd opgevolgd door de digitale nieuwsbrief
  • En sinds 1993 verzorgt ze elke week de ringtraining

Lovende woorden van het bestuur

Het bestuur van de club heeft de aanvraag voor de koninklijke onderscheiding voorzien van lovende woorden. Locoburgemeester De Vreede deelde die dan ook graag met mevrouw Krans:

“Marianne zet zich reeds tientallen jaren geheel belangeloos in voor het overstijgende gemeenschappelijke kynologische belang. Met haar kennis en kunde heeft zij op zeer empathische wijze een grote invloed op haar collega’s en anderen. Bescheiden en nuchter werkt zij met nimmer aflatende toewijding gestaag aan de opbouw van onze vereniging en levert als gedreven kynoloog met grote deskundigheid al vele jaren een cruciale bijdrage aan de continuïteit van Kynologenclub ’s-Hertogenbosch.”

Bron: digitaalburg.com

Enkele foto’s van de huldiging

1 reactie

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.