Wandelen langs de Maas

Wandeling langs de Maas

De datum

In 2012 hebben we in februari de eerste wandeling willen houden, maar die hebben we moeten verzetten omdat de gevoelstemperatuur die dag -15 graden was en er was bovendien sneeuw voorspelt. De wandeling hebben we toen gehouden op 1ste Pinksterdag in de Drunense Duinen.

Toch hebben we ook nu geprobeerd om op 1 februari 2015 een echte Winter Wandeling te houden in de Uiterwaarden van de Maas. Wéér hadden we pech, de waterstand was dermate hoog dat het niet mogelijk was om daar te lopen. Dus, toch weer de datum verzetten, ditmaal naar 15 maart, bijna voorjaar dus!
logo

Verzamelen bij de Lachende Vis

Vanaf 10.00 uur kwam iedereen druppelsgewijs bij de Lachende Vis, het verzamelpunt voor de wandeling. Na nog even een kopje koffie gedronken te hebben, was het voor de honden wel tijd geworden om te vertrekken.
We gingen om 10.30 uur van start, op naar de uiterwaarden van de Maas!

In totaal waren we met 28 enthousiaste wandelaars, goed ingepakt want het was toch wel erg fris. De 15 trouwe viervoeters hadden daar absoluut geen last van!

De pas ging er flink in, en ongetwijfeld roken de honden al dat er “Dikke Pret” in aantocht was!

De wandeling

Én modder!We kwamen de uiterwaarden in en de honden zochten meteen de blubberige waterkant op. Een enkeling ging zelfs even voelen of de temperatuur van het water OK was! De wandelaars bleven op de vlakke stukken, niemand had zin in natte voeten!

De sfeer was prima, iedereen genoot van de mooie rustige omgeving. De honden gedroegen zich geweldig, zij hadden geen tijd om elkaar lastig te vallen.

Voor je het dan weet is de wandeling afgelopen en liepen we weer richting De Lachende Vis.

Afsluiting wandeling

Bij De Lachende Vis aangekomen mochten de honden ook allemaal mee naar binnen, het was helaas geen “terras weer”.
Alle wandelaars kregen van de Kynologenclub een kop soep aangeboden, die we ons lekker lieten smaken. Na nog wat na gekletst te hebben ging iedereen zijn eigen weg.

We kunnen zeggen dat het een geslaagde wandeling geweest is!

Tekst: Wilma 

Enkele sfeerfoto’s

 

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.