Corona, pup op komst, wat nu!

Puppy op komst maar er is geen puppy les i.v.m het corona virus!

Voor onze puppy’s heeft de sociale isolatie m.b.t. het corona virus ook behoorlijk wat consequenties. Dit heeft gelukkig niks te maken met besmetting, er is namelijk aangetoond dat huisdieren geen rol van betekenis spelen in de verspreiding van het virus. Maar door de sociale isolatie ziet ons leven én dus het leven van de pup er tijdelijk anders uit!

Zo is er geen puppy les. De gehoorzaamheid oefeningen die kunt u later makkelijk in halen maar voor het stuk socialisatie moet u nu extra je best doen!

Een aantal tips

  • Laat uw pup de eerste weken aan zoveel mogelijk dingen wennen, zowel in huis als buiten. Aan allerlei dingen zoals geluiden, radio, spelende kinderen enz. Laat bv een keertje in de keuken een deksel vallen (niet vlak voor zijn neus, dat is te veel van het goede). Buiten zijn ook veel geluiden, vreemde mensen/dieren, objecten, de wereld is groot! Wanneer hij bang is voor iets of iemand, laat hem dan zelf op ontdekking gaan, dwing hem niet!
  • Laat hem zo min mogelijk trekken aan de lijn tijdens het uitlaten. Wanneer u met een strakke lijn loopt leert u hem trekken! Als hij trekt kunt u zijn aandacht vragen met de stem en/of brokje. U kunt ook blijven staan, de andere kant op lopen of een keertje om de as draaien.
  • Laat uw pup voor de 3de enting niet uit op een honden uitlaatstrook, hier liggen vaak te veel uitwerpselen en is er kans op een infectie of ziekte.
  • Wees consequent en denk er aan dat aanleren veel makkelijker is dan afleren. Een puppy op de bank is schattig maar een volwassen Sint Bernard van 60 kg die net in de modder heeft gespeeld vinden we vaak niet meer zo leuk op de bank. Bedenk wat hij later mag en handel daar nu al naar.
  • Met de sociale isolatie maatregelen zal het niet meevallen maar als er een andere hond is waarmee hij af en toe even kan spelen is dat ook goed voor de ontwikkeling. Maar let op te lompe enthousiaste honden!
  • Laat hem ook wennen aan andere mensen. (wel zelf de 1.5 m afstand respecteren!)
  • Er is momenteel minder reden om ergens naar toe te gaan met uw pup, er zijn geen puppy lessen, u kunt niet op visite maar toch is het belangrijk dat de hond op jonge leeftijd aan de auto went. Ga eerst samen in de auto zitten terwijl hij voor de deur geparkeerd staat, stap 2: start de motor,  stap 3: ga een klein stukje rijden naar een rustig veldje en ga daar een paar minuten wandelen en spelen. Herhaal stap 3 liefst een paar keer per week.
  • Omdat veel mensen nu thuis blijven, heeft de pup meer mensen om hem heen dan normaal. Zorg er voor dat hij ook af en toe alleen is zodat hij daar ook aan kan wennen. Even de tuin in of naar een andere kamer is prima.
  • Een pup heeft veel rust nodig! Zorg er voor dat hij die rust voldoende krijgt zeker nu de kinderen niet naar school zijn. Een Bench is hier voor ideaal maar zorg er voor dat deze een veilige slaapplaats is waar hij niet wordt gestoord. Gebruik deze ook niet als straf!

Wij wensen u veel plezier met de nieuwe huisgenoot!

Mochten er nog vragen zijn over de opvoeding van de pup zijn wij graag bereid deze voor u te beantwoorden.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.