DvdH Kind Hond Show verpleegster 1ste plaats

Een geslaagde ‘Dag van de Hond 2017’


Het was zondag 21 mei de landelijke Dag van de Hond. Wij als kynologenclub ’s-Hertogenbosch e.o. deden daaraan mee met een feestelijke viering voor alle honden en hun baasjes.


Dag van de hondZo’n evenement heeft veel voorbereiding nodig om een gevarieerd programma te realiseren. Dat is ons zeker gelukt, we kunnen weer terug kijken naar een leuke en gezellige dag!

  • Het terrein was versierd met vlaggen en spandoeken en er waren stands met hondenvoeding en hondenartikelen.
  • Voor de kinderen was er een springkussen en ze konden zich laten schminken.
  • Iedere bezoeker/deelnemer kreeg een linnen tasje met inhoud.
  • In de kantine was koffie/thee/frisdranken en een broodje verkrijgbaar.


Super bedankt weergoden, dat we de hele dag stralend weer hadden, niet te warm maar wel droog!

Teckelrace

Succes moet herhaald worden, de Teckels waren ook dit jaar weer aanwezig. Een genot om te zien hoe hard deze kleine hondjes kunnen lopen. De eigenaren waren ook helemaal in hun element, de pret spatte er van af voor deelnemers en kijkers! Voor de jonge Teckels was er een beker en de tweede plaats een rozet. Bij de overige Teckels kregen de kleine én de grote Teckels een beker en de tweede een rozet!

Demonstratie werkhondengroep

Onze naaste buren, de Werkhondengroep Zoetelieve, hebben een demonstratie gegeven van een totaal andere tak van sport met hun honden. Ze hebben laten zien hoe hun honden speuren en hoe ze strak onder appèl de opdrachten uitvoerden die ze kregen. De laatste demonstratie die zij gaven was pakwerk. Het was een indrukwekkende demonstratie, maar nu zag je ook weer hoe goed deze honden onder controle van hun baas zijn!
Bedankt buurtjes, dat jullie aanwezig wilden zijn en jullie werkwijze hebben laten zien, we hebben genoten!

Gekostumeerde Kind-Hond Show

Met het thema voor deze dag “Kind en Hond” was er een gekostumeerde Kind-Hond parade waaraan 10 combinaties deelnamen. De EHBO teckel kreeg de eerste plaats, voor deze combinatie was er een mooie beker. De tweede plaats was voor de Visser met zijn Labrador Retriever en alle andere kinderen kregen de derde plaats. Voor ieder kind en hond was er een traktatie.

Honden en hun baas konden mee doen aan de hindernisbaan en een waterspel.

Raadspelletjes, kleurwedstrijd

Het raden van het gewicht van de kluiven, en raden hoeveel koekjes in de pot, dat blijft spannend, je wil winnen! Er zijn dan ook twee winnaars:

  • Het gewicht van de hondensnacks was 1450 gram, de winnaar zat er het dichtste bij met het gewicht van 1475 gram.
  • Het aantal koekjes in de pot was 89, niemand had dit aantal geraden, er waren wel 5 kandidaten die 90 koekjes opgeschreven hadden. Een bezoeker van deze dag heeft uit deze 5 de winnaar gekozen.
  • De tekenwedstrijd heeft Dayne Coeleveld gewonnen, mooi gedaan Dayne, je bent een talent!

Winnaar fotowedstrijd

Ook was er een fotowedstrijd waarvoor foto’s konden worden ingezonden. Er waren 5 deelnemers die foto’s ingezonden hebben. We hebben de foto’s beoordeeld en Martin had de mooiste foto gemaakt! Deze foto staat hieronder afgebeeld, komt in de nieuwsbrief en wordt ingelijst te hangen in ons clubhuis. De winnaar heeft een mail gekregen om de prijs op te halen in ons clubhuis.

Kind Hond Show foto Martin van 't Root

De winnende foto, meisje met hond. Gemaakt door Martin van ’t Root

De andere vier ingezonden foto’s

Volgend jaar wordt de Dag van de Hond gehouden op zondag 27 mei met als thema: Sport en Spel.

En dan de foto’s nog!

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.