Pret

Jubileum Voorjaarswandeling

Activiteiten commissie

De vereniging bestaat zoals iedereen inmiddels wel weet, 90 jaar. De activiteiten commissie vond dan ook dat we iets speciaals van de wandeling moesten maken.
Wat ga je dan doen? Na veel vijven en zessen werd besloten tot een speurtocht op de open zandvlakte van de Drunense Duinen. En buiten de leden zouden de introducés dit keer ook getrakteerd worden op koffie en gebak.

Een aantal vragen waren al gauw gevonden, nu alleen nog iets met foto’s van honden rassen. Dank zij de ondersteuning van onze kynologie-bolleboos Marianne en hondenshow-bolleboos Patrick waren we hier ook al snel uit. Nu alleen duimen voor mooi weer.

Verzamelen

VerzamelenOm 10.30 uur was het verzamelen bij de Rustende Jager in Biezenmortel, het weer liet zich nog niet van zijn beste kant zien want het regende een beetje.
Het opperhoofd van de commissie Wilma stond al klaar om iedereen te verwelkomen en een Happy Dog tasje (sponsor K.C. ’s-Hertogenbosch e.o.) met inhoud te overhandigen. In de tasjes zat ook de groepsindeling met de antwoordenlijst. We hadden 5 groepen samengesteld.
Gelukkig werd het wat droger en konden we onder leiding van Martin aan de wandeling beginnen. Na het geven van een aantal veiligheid instructies gingen we op pad.

De pret kan beginnen

Zodra we bij het losloop gebied kwamen mochten de honden los en gingen ze er als een speer vandoor.

Modderpoel, speciaal voor hondenEn jawel, gelukkig was er ook nog een lekkere grote plas waarin de honden gingen dollen.
Het blijft altijd weer een fantastisch gezicht als je 35 honden met elkaar ziet spelen.

Bij aankomst op de open zandvlakte zocht iedereen zijn groep op en begon men na uitleg van Rinus aan de puzzeltocht. Het was de bedoeling om 5 posten te zoeken waar men een vraag moest beantwoorden en van 2 rashonden het juiste ras raden.
Gelukkig waren de posthouders niet al te sportief en hadden ze plaatsen gezocht die niet zo ver uit elkaar lagen.

Niet zelf nadenken, dat zoeken we op..Ook bij ons heeft het internet zijn intrede gedaan, want sommige leden zochten op Google de rashonden op. Iedereen deed heel gezellig mee en na een uurtje waren de honden total loss en de leden toe aan een bakkie leut. Door het inleveren van de vragen formulieren kon men consumptiebonnen krijgen om daarna op zijn gemak terug te lopen.

Weer terug bij de Rustende Jager

Bij terugkomst was Nora zo vriendelijk om alle vragen na te kijken en het bleek dat er 2 winnaars waren. Daar hadden we ons op voorbereid, we hadden een reservevraag! Er moest geraden worden hoeveel geregistreerde hondenrassen er zijn. Groep 2 kwam het dichtste bij met 350 stuks, want officieel zijn het er 356.

Bij feest hoort (veel) gebak!Als prijs werden denkspelletjes aangeboden voor de 5 honden van de prijswinnende groep.

Na nog een half uurtje lekker genoten te hebben van het zonnetje ging iedereen tevreden naar huis. Het was een geslaagde jubileum wandeling geworden.
De activiteiten commissie bedankt iedereen die hier zijn bijdrage aan heeft geleverd.

Verslag: Rinus en Nel van der Zanden
Foto’s: Nora van der Hout en Rinus van der Zanden

Leuke sfeerfoto’s van de wandeling

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.